TEDxZorilorWomen

What Now

4 Decembrie 2021

Eveniment hibrid: online și fizic (Cinema Florin Piersic, Cluj-Napoca)

Speakeri

Cu o carieră de peste 40 de ani, Oana Pellea este una dintre cele mai importante actrițe din România. Rolurile din filme și din piese de teatru, atât din țară cât și din străinătate, i-au adus numeroase premii și recunoaștere internațională. Discursurile susținute de Oana Pellea la diverse conferințe au ridicat publicul în picioare, iar videourile lor au strâns sute de mii de vizualizări.

Urania Cremene este mamă și, probabil, cel mai  apreciat expert în Parenting din România. Este autoarea All About Parenting, primul program de parenting din țară și unica metodologie de parenting din lume dezvoltată pe baza celor mai noi cercetări în știința motivației, cum e Teoria Autodeterminării. În ultimii 5 ani, Urania Cremene și trainerii din
echipa All About Parenting au organizat peste 2.000 de seminarii gratuite, conferințe si workshop-uri intensive la care au participat peste 250.000 de părinți de peste tot din lume.

Daiana Iuga

Diana Iuga, cunoscută în online sub pseudonimul DAIANA, este o tânără artistă, crescută pe malul mării, în Constanța. Daiana este violonistă, compozitoare, interpretă de muzică ușoară și content creator în mediul online. Licențiată cu notă aproape maximă în interpretare instrumentală, secția vioară, Daiana își dedică timpul artei, concertând la diferite evenimente, scriind muzică și inspirând oamenii cu principiile ei de viață. Întotdeauna optimistă, cu zâmbetul la purtător, este deschisă la diversitate, îi plac provocările și consideră că doar prin muncă reușești cu adevărat să atingi succesul. A colaborat cu diverși artiști și producători muzicali atât naționali cât și internaționali, iar cea mai mare realizare a ei este una dintre primele piese la care a compus linia viorii, cât și a interpretat, și anume „The Violin Song”, piesă premiată la nivel internațional, cu peste 70 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Ada Galeș este actriță, antreprenoare, consilier de dezvoltare personală și fondatoarea comunității I Admire Women. A primit premiul UNITER pentru debut în 2016 și joacă la Teatrul Național București și pe alte scene din capitală. A avut roluri  în Complet Necunoscuți, regia lui Octavian Strunilă, Un om la locul lui (pe care îl găsiți pe Netflix) și urmează să aibă premiera cu filmul Odată pentru totdeauna.

Victor Miron este un idealist cu inițiativă și un promotor la stilului de viață de învățare continuă. A început să iubească lectura în liceu. Personaje ca don Quijote, Micul Prinț, Prințul Mîșkin sau adolescentul miop i-au devenit modele de viață. A fost implicat în afacerea de familie service auto Iovi, în start-up-urile UseTogether și AppFavorites, iar în 2014 a pornit campania de promovare a lecturii Cărțile pe Față, unde au gândit și implementat
20+ acțiuni de încurajare a lecturii (ex: transport public gratuit pentru cititori, intrare
gratuită la grădina botanică dacă ai o carte la tine, gala cititorilor, clasa cititoare, biblioteca
vecinilor, cărți pe cărțile de vizită). A publicat șapte volume și a avut un performance de spoken word poetry la Românii au Talent. Este curatorul TEDxZorilor.

Agenda evenimentului

⏱ 10:00 - 16:00

TEDxZorilorWomen Adventures
Activități interactive în grupuri restrânse.
Înscrierea la ele se va face cu câteva zile înainte de eveniment.

⏱ 16:00 - 16:30

Înregistrarea participanților la sală

📍 Cinema Florin Piersic, Cluj-Napoca

⏱ 16:30 - 18:30

TEDxZorilorWomenTalks + Q&A
📍 Cinema Florin Piersic, Cluj-Napoca + online

⏱ 19:00 - 21:00

Cina cu participanții de tip Supporter și invitații

TEDxZorilorWomen Adventures

Tema: Femeia în situații de abuz. Drepturi și îndreptățiri – Joc de rol prin care vom încerca să identificăm abuzul cu dreptul corelativ. Se va centra pe tema juridică a abuzului (fizic, psihic, emoțional, material sau economic, ultimele sunt mai subtile dar nu mai puțin vătămătoare) dar cu implicații psihologice.

Roxana Dan, judecător în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, având grad professional de tribunal, cu o experiență de 8 ani în domeniu, președintele secției civile din anul 2018 până în prezent. Este doctorand în drept civil la Facultatea de Drept din cadrul Universității
„Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde are și activitate didactică cu studenții de anul IV, de mai bine de 8 ani. Roxana a publicat în calitate de coautor mai multe culegeri de grile și teste în domeniul său de cercetare, o monografie cu privire la legislația taxelor de timbru, a
vorbit în calitate de lector la o serie de conferințe naționale și internaționale, precum a și publicat o serie de articole științifice, începând cu anul 2013 și până în prezent. De asemenea, Roxana a fost unul dintre experții judecători care a elaborat Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu celelalte profesii, participând la zeci de întâlniri comune între actorii sistemului judiciar. Aparițiile sale în mass media au avut drept scop familiarizarea publicului larg cu sistemul judiciar, cunoașterea profesiei de judecător și provocările pe care această profesie le încearcă, cu dorința exprimată de a contribui la
creșterea încrederii opiniei publice în sistemul de justiție. Este atent implicată în viața comunității din care face parte și dornică să sprijine evoluția societății românești.

Tema: Atelier de ascultare interioară cu ajutorul muzicii – Într-o lume în care zilnic atenția noastră este distrasă de diverși factori externi, ne vom ajuta de sunet ca instrument pentru concentrarea atenției și conștientizarea stării de prezență. Vom face exerciții de respirație,
de meditare asupra prezentului, vom învăța cum să ne oferim momente de pace interioară.

Vladimir Agachi este un bun cunoscător al sunetului, fiind unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirijori ai lumii: Daniel Barenboim. Are o carieră variată, dinamică și atipică, atât în țară, cât și în străinătate, iar aparițiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal și adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită și „hazlie” a partiturilor pe care le dirijează. În România, Vladimir Agachi a fost deja aplaudat pe mai multe scene importante ale Filarmonicilor din țară. În anul 2008 a dirijat un concert cu orchestra Filarmonicii George Enescu – București, sub patronajul primului ministru al României.

Tema: Relațiile de cuplu – Vom încerca să deprindem maniere prin care să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, dar și pe cei alături de care trăim, să ne înțelegem reciproc și să dezvoltăm relații frumoase, constructive, care să ne împlinească și să ne asigure starea de bine individuală, dar și de cuplu. Psiholog clinician și psihoterapeut, fondator al companiei Mind Education și al Școlii pentru Cuplu, Domnica Petrovai are o experiență de peste 20 de ani în consilierea și psihoterapia familiei și terapia cuplului. În 2018 a scris cartea „Iubește și fii iubit/ă”.

Domnica Petrovai ajută și susține cuplurile și contextul din jurul lor să se susțină reciproc și să crească împreună, contribuind la creșterea stării de bine individual și în relații.

Tema: Cercul de Încredere - „What now nu e doar tema acestui TEDx, ci și un exercițiu pentru noi, cei implicați în eveniment, care s-a transformat în practică, cel puțin în cazul meu. După bucuria de a accepta invitația de host, Victor Miron, curatorul TEDxZorilor, m-a întrebat dacă-mi doresc să fac mai mult de atât. Chiar pe ideea de What now, am zis «da» și m-am gândit la un atelier de încredere, pentru că oamenii au nevoie să stea unii cu alții, simțim acut asta.

Ne-am obișnuit să ne îndoim unii de alții și să ne distanțăm. În timp ce traversăm un eveniment global care provoacă distanțare, nevoia umană rămân de conectare autentică. Cercul de Încredere pe care îl voi face împreună cu participanții TEDx va fi structurat pe nevoile celor prezenți, iar subiectul va fi ales împreună cu ei. Abia aștept această întâlnire care sper din suflet să ne unească mai tare, să ne simțim conectați. Să fim, cu adevărat, împreună” – Ada Galeș

zile
ore
minute
secunde

Online

Bilet regular
4 5€ late ticket
 • Participare online la discursurile evenimentului
 • Acces în zona virtuală a partenerilor și posibilitatea unei discuții cu aceștia
 • Networking

On site

Bilet regular
19 29€ late ticket
 • Participare în sală la discursurile evenimentului
 • Acces la platforma online a evenimentului
 • Acces în zona partenerilor și posibilitatea unei discuții cu aceștia
 • Participare la TEDxZorilorAdventures în a doua parte a zilei

On site supporter*

Bilet regular
89 99€ late ticket
 • Participare în sală la discursurile evenimentului
 • Acces la platforma online a evenimentului
 • Acces în zona partenerilor și posibilitatea unei discuții cu aceștia
 • Participare la TEDxZorilorAdventures în a doua parte a zilei
 • Loc în primele rânduri
 • Prânz cu speakerii
 • *Locurile sunt limitate

Pentru detalii și support bilete, vă rugăm să ne contactați la ioana@tedxzorilor.com

Cifrele noastre

4,310

participanți

115,933

vizualizări

Așa a fost la ediția din 2020
TEDxZorilorWomen Fearless

Așa a fost la ediția din 2019
TEDxZorilorWomen BOLD+BRILLIANT

#TEDxZorilor

Parteneri

Apariții media - TEDxZorilor

TEDxZorilor 2020 © Toate drepturile rezervate.